A kreativitás határtalan 2. - Modellügynökség
2015. március 20. írta: Egészség Tárház

A kreativitás határtalan 2. - Modellügynökség

MODELLÜGYNÖKSÉG Royal Model Management 

                        Beszélgetés               

Király Gyöngyvirággal

 

Amikor a jelenlegi interjú alanyomat választottam, a célom az volt, hogy olyan háttér információkat tudjunk meg erről a szakmáról, ami sokszor hiányos. Mi, „ a külvilág” ebből annyit érzékelünk, hogy a modelleket kisminkelik és már a kifutón is vannak. Persze ez nem ilyen egyszerű, mert itt nem elég „csak” szépnek és csinosnak lenni. Az idegennyelv használata bizony elsőszámú! És persze a többi tanulási fázisról nem is beszélve. Mindezt úgy, hogy a fiatal modellek még iskolába járnak és ott is teljesíteniük kell az elvárásokat. Hosszadalmas munka ez mind a modelleknek, mind az ügynököknek, de azt gondolom, hogy a végeredmény magáért beszél.

A Royal Model Management megálmodója: Gyöngyvirág, szintén egy fiatal hölgy, aki korán megtalálta álmai munkáját. Szívből remélem, hogy egyre többen lesznek/ leszünk ezzel így!
Fogadjátok szeretettel a következő interjút:

1. Mesélnél pár mondatot magadról, hogy hogyan kerültél bele ebbe a körforgásba? Mikor jött az ötlet, hogy ezen a területen dolgoznál? Hisz még te is elég fiatal vagy …

A diploma megszerzése után mindenáron dolgozni szerettem volna, persze akkoriban még én is kerestem az utamat.
Az élet váratlan lehetőséget sodort elém, mikor megismerkedtem egy gyönyörű modell fiúval. Szerelem lett a dologból es Ő vezetett be ebbe az érdekes, csillogó, lenyűgöző világba.
Sokat jártunk divatbemutatókra, fashion partykra együtt és így lehetőségem nyílt betekinteni a színfalak mögé is. Mondanom se kell azonnal beleszerettem ebbe az "életbe".
Szerencsemre a fiú anyaügynökségénél az egyik booker kilépett és én azonnal lecsaptam a lehetőségre. Első napom totális káosz volt, fogalmam sem volt mi fán terem a modellszakma...

2. Milyen út vezetett idáig? Mikor döntöttél a saját vállalkozás/ ügynökség mellett?

Az első nap után már tudtam, hogy imádni fogom a munkám. Szépen lassan elsajátítottam az alapokat, csak úgy szívtam magamba a tudást.
A saját ügynökség gondolata nagyon hamar megfogalmazódott bennem, a modell fiú iránti szerelmemet hamar felváltotta a munka iránti szerelem.

3. Neked van saját tapasztalatod a modellkedésben?

Sok laikus megkérdezte modellkedtem-e valaha a karakteres arcom miatt, sajnos vagy nem sajnos ezt már sose tudjuk meg, csak 161 cm vagyok így esélyem sem volt.

5. Van-e példaképed (vagy példaértékű ember) ezen a területen, akitől tanultál?

Természetesen ebben a szakmában rengeteg ügynök, ügynökség munkáját nyomon kell követnie az embernek, az évek alatt rengeteget tanultam más ügynökségektől, akikkel kapcsolatban állok.
Jelenleg példaértékűnek az egyik legnagyobb olasz ügynökséget tartom, akikkel nagyon jó kapcsolatot is ápolok.
A saját modelljeimtől tanulok a legtöbbet, miattuk kell jobbnak és jobbnak lennem, ezen a területen nagyon fontos az emberi tényező.
Oda kell figyelni a lányok lelkére, lehetsz te a világ legjobb ügynöke, ha nincs benned emberség és a modellek elfordulnak tőled.

Igen ilyen problémáról sokat hallunk….

6. Vannak olyan modellek, akik az első pillanattól kezdve Veled dolgoznak?

Ez a szakma vegyes, sok modellem maradt a divatszakmában, fotósok, stylistok vagy éppen Ők is modellügynökök lettek.

7. Mitől lesz színvonalas egy modellügynökség? Mire kell figyelnie annak, aki modellkedni szeretne és választás előtt áll (ügynökség)?

A legtöbb hiba, hogy a szülők nem körültekintően választanak ügynökséget. Az aranyszabály, hogy a modellkedés nem kerül pénzbe.
Nem győzzük eleget hangsúlyozni, hogy ahol pénzt kérnek modelltanfolyamért vagy portfolióért onnan menekülni kell.

Egy professzionális ügynökség jutalékért dolgozik és a modelljeit a divat fővárosaiban menedzseli.

8. Az év hány százalékában vannak külföldi munkáik?
Ez a szakma összeegyeztethető a magánélettel?

Különböző szezonok vannak, divathetek, tavasz-nyár, ősz-tél, emellett természetesen vannak kampány, katalógus fotózások, reklámfilm forgatások egész évben.
Amikor az iskola engedi, utaznak, éppen ezért kell, hogy a fiatalok magántanulók legyenek.

10. A modellek munkáit teljes egészében az ügynökség "keresi"? Gondolom, hogy azért van más feladatotok is... ?

Egyrészt az ügynökség keresi a munkát másrészt minket is megkeresnek a kliensek. Emellett egy kezdő lányt felépíteni nagyon sok munka, kezdve azzal, hogy meg kell tanítani járni, pózolni, sminkelni, öltözködni. Neki rá kell feküdni az angolra, sportolásra, egészséges táplálkozásra. Ez a felkészítési idő minimum 1 év.

Mi a legfontosabb szempont a modellek kiválasztásánál?

Ez három tényezős: arcarányok, testarányok és a személyiség.

Sok fiatal szeretne modell lenni. De gondolom az, hogy vékony valaki, nem minden?! Nekik mi üzennél?

Ha valaki 173 cm alatt van nagyon nehéz dolga lesz ebben a szakmában, ez a minimum magasság 14-15 éves korban.
Ha a 173 cm megvan biztos, hogy még nőni fog a lány es eléri az ideális 177-178 cm-es magasságot. A maximális a 180 cm-es magasság.
Én azokat a lányokat bíztatnám, akik csúnyácskának, gebének, langalétának tartják magukat, akiknek nincs nagy sikerük a suliban a fiúknál és önbizalom hiányosak, általában Ők a csiszolatlan gyémántok.

Szerinted mitől nőies egy nő szakmai szemmel?

Nekem nagyon más a szép, mint az átlag embereknek. Egy nőre akkor mondják, hogy nőies ha teltek az idomai. Én bele tudok szeretni egy mozdulatba, egy pózba, egy járásba, vagy egy nézésbe. Bejön hozzám egy félénk kislány 14 évesen és végigkísérem, ahogy nőve cseperedik, ezért gyönyörű ez a szakma.

„Zárásképpen talán az egyik legfontosabb gondolat, h minden lányban van valami gyönyörűség...”

Sok érdekes dologról esett szó, remélem, hogy eljut ez a beszélgetés olyan fiatalokhoz, akik a csillogásra vágynak, de ez annál összetettebb SZAKMA.

Köszönöm a beszélgetést!

 

Egészség Tárház blog
Török Zsófia

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszseg-tarhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr247286523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása