Hozzávalók (2 adaghoz):
- 1 doboz paradicsomszósz
- 4 db nagyobb paprika
- 2-3 ek. rizsliszt (lehet barna is)
- 0,5 adag köles, rizs (vagy zabpehely, de így nem gluténmentes!)
- zöldségek ízlés szerint a töltelékhez: sárgarépa, cukkini, hagyma, póréhagyma, csicseriborsó stb.
- 1-2 ek. nádcukor vagy édesítő
- só, bors, majoranna
Elkészítés:
A riszt, kölest vagy zabpelyhet felteszem főni az apróra vágott zöldségekkel annyi vízbe, hogy ellepje. Ha szükséges, pótolom a vizet. Ez lesz a töltelék. Közben paradicsomszószt elkezdem egy lábosban melegíteni, hozzáadom a 2-3 ek. rizslisztet, csomómenetesre keverem. Ízesítem cukorral/ édesítővel és sóval. A sűrű szószt ízlés szerint hígítom vízzel ( legfőképp, hogy a paprikákat elfedje majd).
Amikor a töltelékem puhára főtt, ízesítem sóval, borssal, majorannával, akár fokhagymával. Majd megtöltöm a kicsumázott paprikákat. És szépen beleteszem a paradicsomszószba. Majd felforralom az egészet és pici lángon hagyom összefőni.
Köretként lehet hozzá enni a választott tölteléket (rizs, köles) vagy főtt burgonyát.