Ez a liszt tökéletesen helyettesíti a finomlisztet anélkül, hogy bármilyen mellékíze lenne az ételnek. Viszont az elkészített ebéd minőségében eltér a finomlisztből készült társaitól.
Mindenkinek szívből ajánlom (kivéve gluténérzékenység esetén) ezt a csodás alapanyagot!
Az elkészített étel laktató és könnyen emészthető lesz.
Természetesen az alábbi recepten kívül süteményekhez, palacsintához és egyéb sós-és édes sütemények elkészítéséhez is kiváló.
Gombapörkölt:
- 2 ek. kókuszzsír vagy egyéb növényi olaj
- 2 közepes fej vöröshagyma (termelői vagy bio)
- 8- 10 db közepes gomba (termelői vagy bio)
- 2-3 ek. Szabó Malom tönkölyliszt
- Pirospaprika ízlés szerint (termelői vagy bio)
- Parajdi- vagy Himalája só ízlés szerint
- Házi tejföl ízlés szerint
Elkészítés:
Apróra vágott vöröshagymát megdinsztelem 2 ek. olajon, amíg üvegessé válik. A hagymára rászórom a 2-3 ek. tönkölylisztet, kissé átforgatom. Hozzáadom a felvágott gombát, a paprikát és a sót, majd egy kis forró vizet. Jól átkeverem, majd lefedve (néha megkevergetve) puhára főzöm. Mikor elkészült a pörkölt, összekeverem a házi tejföllel (laktóz érzékenység esetén tejfölmentesen!).
Galuska:
Miközben a gomba fő, felforralok 2 l vizet és kiszaggatom a nokedlit.
- 0,5 kg Szabó Malom tönkölyliszt
- 1 db házi tojás
- Csipet só
- Annyi víz, hogy szaggatható legyen
Jó étvágyat!