Gombapörkölt galuskával Tönkölylisztből
2015. január 21. írta: Egészség Tárház

Gombapörkölt galuskával Tönkölylisztből

Ez a liszt tökéletesen helyettesíti a finomlisztet anélkül, hogy bármilyen mellékíze lenne az ételnek. Viszont az elkészített ebéd minőségében eltér a finomlisztből készült társaitól.

Mindenkinek szívből ajánlom (kivéve gluténérzékenység esetén) ezt a csodás alapanyagot!

Az elkészített étel laktató és könnyen emészthető lesz.

Természetesen az alábbi recepten kívül süteményekhez, palacsintához és egyéb sós-és édes sütemények elkészítéséhez is kiváló.

Gombapörkölt:

  • 2 ek. kókuszzsír vagy egyéb növényi olaj
  • 2 közepes fej vöröshagyma (termelői vagy bio)
  • 8- 10 db közepes gomba (termelői vagy bio)
  • 2-3 ek. Szabó Malom tönkölyliszt
  • Pirospaprika ízlés szerint (termelői vagy bio)
  • Parajdi- vagy Himalája só ízlés szerint
  • Házi tejföl ízlés szerint

Elkészítés:

Apróra vágott vöröshagymát megdinsztelem 2 ek. olajon, amíg üvegessé válik. A hagymára rászórom a 2-3 ek. tönkölylisztet, kissé átforgatom. Hozzáadom a felvágott gombát, a paprikát és a sót, majd egy kis forró vizet. Jól átkeverem, majd lefedve (néha megkevergetve) puhára főzöm. Mikor elkészült a pörkölt, összekeverem a házi tejföllel (laktóz érzékenység esetén tejfölmentesen!).

Galuska:

Miközben a gomba fő, felforralok 2 l vizet és kiszaggatom a nokedlit.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszseg-tarhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr697094641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása