Ki ne szeretné a vegetáriánus gyrost? A válogatósabbak vagy vegetáriánusok ilyen finomságokat választanak hús helyett egy étteremben. Magam is ezt teszem. Általában, ha beindítom a sütőt rögtön 3-4 féle ételt vagy sütit készítek. Így lett ez a recept is. Meg persze a csicseriborsó konzerv is kellett hozzá, ami ott árválkodott jó ideje a polcon.
Hozzávalók:
- 1 db csicseriborsó konzerv
- 2 db sárgarépa
- olíva olaj
- gluténmentes prézli
- pici őrölt köménymag (ízlés szerint)
- pici curry fűszerkeverék (ízlés szerint)
- pici Parajdi só (ízlés szerint)
Zöldségeket az aprítóba tettem és egyneműbb masszává daráltam. Itt adtam hozzá a sűrűbb olíva olajat, amitől gyúrható lett. Majd áttettem egy nagyobb tálba, ahol hozzáadtam a többi összetevőt. Teflonos edényt választottam a sütéshez. Az alját kikentem még olajjal és betettem az előmelegített sütőbe. Forgatni nem kellett.
Sütőzacskóban sült burgonyával tálaltam.
Sütési hőfok: 180°C (légkeveréses)
Sütési idő: kb. 40-50 perc
Forgatni nem szükséges